Gratis formøde

Vi tilbyder et gratis formøde, hvor vi giver indledende rådgivning om, hvad man skal være opmærksom på, inden jagten på drømmeboligen går igang.

Det gratis formøde er på ca. 15-20 minutter enten telefonisk eller på kontoret, hvor I bliver klædt på til at indlede jeres boligsøgning.

Grundlæggende giver vi følgende 3 gode råd:

1

Skriv aldrig under på en købsaftale uden at den indeholder et korrekt udformet advokatforbehold (for handlen i sin helhed).

Advokatforbeholdet sikrer muligheden for at komme ud af handlen, hvis I alligevel ikke vil købe boligen – eller i hvert fald ikke til samme pris. Et korrekt udformet advokatforbehold er eksempelvis: “Købers underskrift på nærværende købsaftale er betinget af, at købers advokat, AdvoBiz Advokat ApS, Amerika Plads 4B, st., 2100 København Ø, kan godkende købsaftalen i dens helhed. Godkendelse skal være meddelt sælgers ejendomsmægler senest den / 2021, kl. 16. I modsat fald er handlen bortfaldet uden omkostninger for køber.”

Hvis en ejendomsmægler fortæller jer, at I blot kan benytte jer af den lovregulerede fortrydelsesret, eller formulerer et andet advokatforbehold, som f.eks. er begrænset til de juridiske forhold, anbefales det at være på vagt. Hvis I får sådan en besked, frarådes det at skrive under uden at vi forinden har gennemgået købsaftalen for jer. Ellers risikerer I at være forhindret i at foretage nødvendige undersøgelser, og I risikerer at være bundet til et dårligt køb.

Den lovregulerede fortrydelsesret bevirker, at I skal betale 1% af købesummen, hvis I vælger at træde tilbage fra handlen. Det svarer til at I skal betale 20.000 kr. for at træde tilbage fra en handel om en ejendom til 2 millioner kr. Fristen er fast på 6 hverdage, og kan ikke forlænges mens der f.eks. foretages en teknisk undersøgelse for hussvamp.

2

Begynd med at finde ud af hvor meget I har råd til.

Der er mange individuelle forhold at tage stilling til. Derfor bør den seriøse boligjagt altid begynde med at lave et grundigt og realistisk budget og tale med jeres bank om, hvorvidt de vil finansiere jeres boligkøb. Ofte vil jeres bank hjælpe med at lave et budget ud fra jeres nuværende forhold, og en beregning af hvilken prisklasse jeres nye bolig kan ligge i.

2

Sørg for at have plads i økonomien.

En af de hyppigste fejl blandt boligkøbere, er at købe en ejendom, der er i overkanten af hvad familiens økonomi egentligt kan bære. En teoretisk beregning, der viser at I maksimalt kan købe en bolig, der koster 3.2 millioner kroner, kan reelt betyde, at I nok kan købe en bolig til 3.2 millioner kroner, men så er det også slut med skiferier, kroophold og to biler. Desuden kan I meget hurtigt komme i problemer, hvis den ene indtægt bliver mindre i en periode, f.eks. på grund af barselsorlov, arbejdsløshed eller sygdom.

Køb derfor hellere en bolig, som ikke er tæt på jeres maksimum, og hav i stedet mulighed for også at leve en fornuftig og behagelig tilværelse.

Kontakt os her for mere om boligkøb.